Nulurencontract

Iemand in dienst nemen maar alleen laten werken wanneer dat echt nodig is. Dat is de basis van een “nul uren contract” of “oproepcontract”.  Is er geen werk, dan hoeft u de werknemers niet in te zetten en in de meeste gevallen ook niet te betalen. Is er daarentegen veel werk, dan laat u alle werknemers komen en betaalt u ze voor de gewerkte uren.

Nadelen van een nulurencontract

Een nulurencontract of oproepcontract is echter een contractvorm waarbij u zelf werkgever bent. En dat brengt risico’s met zich mee:

  • Als de werknemer na 3 maanden een bestendig arbeidspatroon heeft, moet u altijd een vast aantal uren uitbetalen.
  • Risico op ontstaan vaste arbeidsovereenkomst.
  • Loondoorbetaling bij ziekte (na 3 maanden bestendig arbeidspatroon).

Beter alternatief: flexibel uitzendcontract

Vanwege bovenstaande risico’s kiezen veel ondernemers daarom voor een uitzendkracht. U betaalt  dan alleen voor de uren dat een werknemer daadwerkelijk heeft gewerkt. U loopt ook geen werkgeversrisico want bij ziekte en vakantie ontvangt u géén factuur!

Voordelen

Doordat u met flexibele contracten werkt kunt u snel op -en afschalen. Maar er zijn meer redenen om voor flexibele contracten, namelijk het gemak en dat bij NL People alle werkgeverszaken gewoon goed zijn geregeld.

NL People zorgt voor stipte salarisbetalingen en houdt precies bij wanneer er wijzigingen zijn in de wetgeving of de cao. NL People verzorgt voor u de fiscale, administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Goedkoop en efficiënt. Dat scheelt u veel tijd. Tijd die u kunt besteden aan uw onderneming.

Uitzenden in plaats van nulurencontract?

Bij NL People bewijzen we graag dat uitzenden aantrekkelijker is dan het zelf in dienst nemen van flexibel personeel. Bent u nieuwsgierig naar onze tarieven? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt binnen 1 werkdag een helder voorstel en ontdekt dat NL People u veel geld en zorgen kan besparen.

 

Goedkope payroll